Μυστικά της νοικοκυράς
-
Καθαρίσατε σκόρδο και μύρισαν τα χέρια σας; Κόψτε μια ντομάτα και τρίψετε τα χέρια σας με αυτήν. Αμέσως μετά πλύντε τα.
-
Αν κόψετε κρεμμύδια και μυρίζουν τα χέρια σας, τρίψτε καλά τα χέρια σας με λίγο ελληνικό καφέ. Ακόμα μπορείτε να βάλετε λίγη σκόνη ελληνικού καφέ στο ζεστό μάτι της κουζίνας για να φύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα σας.
-
Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι την ώρα που το βράζουμε, βάζουμε μια φέτα ψωμιού μέσα στην κατσαρόλα.
-
Για να καθαρίσετε ρούχα λεκιασμένα από ιδρώτα, τρίψτε τα με μείγμα αραιωμένου ξυδιού, ή αραιωμένου με νερό χυμό λεμονιού.
-
Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες, τις βάζουμε για λίγο σε βραστό ή πολύ ζεστό νερό και μόλις τις βγάλουμε, τις ρίχνουμε σε κρύο τρεχάμενο νερό. Με τον τρόπο αυτό αποφλοιώνονται εύκολα.
-
Για να αποφύγουμε το δάκρυσμα μόλις βγάλουμε το πρώτο φλούδι από το κρεμμύδι, το ραντίζουμε με ξύδι.
-
Για να φύγει η μυρωδιά από το σπίτι όταν τηγανίζουμε : ανοίγουμε μεν τα παράθυρα, αλλά εκτός αυτού, μπορούμε να κάψουμε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού.
-
Αν μας πέσει πολύ αλάτι κατά λάθος, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μία ξεφλουδισμένη πατάτα. Θα τραβήξει αρκετή από την αλμύρα.
-
Αν θέλουμε οι πατάτες φούρνου να γίνουν τραγανές, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτουμε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
-
Τα αυγά σπάνε με το βράσιμο όταν τα έχουμε βγάλει μόλις από το ψυγείο. Για αυτό, πρέπει να τα βγάλουμε περίπου 20 λεπτά πιο πριν για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου. Επίσης κατά το βράσιμο, ρίχνουμε στο νερό λίγο αλάτι.
-
Οι πατάτες διατηρούνται καλύτερα και δεν φυτρώνουν αν βάλεις ανάμεσά τους 1 με 2 μήλα.
-
Το ψωμί διατηρείται περισσότερο καιρό φρέσκο αν προσθέσεις στην ψωμιέρα ένα κλωνάρι σέλινο, όπως επίσης και μια πατάτα καλά πλυμένη και στεγνή.
-
Έχετε μυρμήγκια στο σπίτι σας;Ψεκάστε με χυμό λεμονιού όπου δείτε μυρμήγκια να μπαίνουν. Τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες δεν μπορούν να ανεχθούν τη μυρωδιά του χυμού λεμονιού.
-
Το τυρί δεν θα μουχλιάσει αν μέσα στην πλαστική σακούλα βάλεις ένα-δύο κύβους ζάχαρης και κλείσεις καλά τη σακούλα