Θαλασσινά
Fish-sticks (Μπακαλιάρος πανέ)
Τι χρειαζόμαστε:
4 φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα ή ξαλμυρισμένα.
1-2 αυγά
αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλάκια πάπρικα γλυκειά
1 κουταλάκι πάπρικα καυτερή
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Πώς το κάνουμε:
Παίρνετε τα φιλέτα και...
Αθερίνα
Τι χρειαζόμαστε:
500γρ αθερίνα
λίγο αλεύρι για αλεύρωμα
αλάτι
μισό λεμόνι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα (ή ότι χρησιμοποιούμε)
ρίγανη και θυμάρι για πασπάλισμα
Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε την αθερίνα.
Την αλατίζουμε.
Την πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και...
Αστακοουρές μαγειρεμένες σε γάλα καρύδας
Τι χρειαζόμαστε:
10 μικρές αστακοουρές
2 κονσέρβες γάλα καρύδας
χυμός απο 1-2 lime
4 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 μικρές ντομάτες
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 μικρές πατάτες κομμένες σε φέτες χονδρές
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας...
Βακαλάος Alla Cream
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό φιλέτο βακαλάου
250 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
1 φλιτζάνι άσπρα φασόλια βρασμένα
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
250 γραμ. κρέμα γάλακτος σόγιας (0% λιπαρά & 0% λακτόζη)
Μισό ματσάκι...
Βακαλάος με πατάτες στη γάστρα
Τι χρειαζόμαστε:
4 φιλέτα μπακαλιάρου
3-4 μεγάλες πατάτες
2-3 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5-6 ώριμες ντομάτες
ντοματοχυμός
ελαιόλαδο
θυμάρι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λίγο νερό
Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις...
Βακαλάος φούρνου με ρύζι και μυρωδικά!
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό βακαλάος ξαρμυρισμένος
1 φλ. ρύζι (καρολίνα)
2-3 κρεμμύδια φρέσκα ή ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο λάδι
μαϊντανός και άνιθος
χυμός από 2-3 ντομάτες φρέσκιες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
πιπέρι
Πώς το...
Γαβράκι
Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό γαβράκι
2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 φλιτζανάκι κάππαρη (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι
δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε το γαβράκι από το...
Γάβρος λεμονάτος
Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. γαύρος (ή περισσότερος)
λίγο νερό
2 σκελίδες σκόρδο (και περισσότερες αν θέλετε)
χυμό από 1 λεμόνι (ή περισσότερο αν θέλετε)
αλάτι, ρίγανη, λάδι
Πώς το κάνουμε:
Βάζετε λίγο νεράκι (μισό δάχτυλο) σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν...
Γαλέος σαγανάκι
Τι χρειαζόμαστε:
2 φέτες γαλέο
αλάτι - πιπέρι
ρίγανη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
χυμό ενός λεμονιού
1 κανατάκι νερό
λάδι
Πώς το κάνουμε:
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε ένα καραφάκι νερό, λίγο λάδι, λίγη ρίγανη, αλάτι πιπέρι και την μουστάρδα.
Τα αφήνουμε να...
Γαλέος στο φούρνο με ντομάτες και κάπαρη
Τι χρειαζόμαστε:
3-4 μεγαλες πατατες κομμενες σε λεπτες φετες
2/3 φλυτζ. λαδι
3 μεγαλα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
4-5 σκελιδες σκορδο ψιλοkομμενες
2 μεγαλες γινωμενες σφιχτες ντοματες, η μια κομμενη σε φετες και η αλλη ψιλοκομμενη
4 κουτ. καπαρη
1/2 -1 κουτ. σουπας μπουκοβο ή...

Σκορπιός: το ζώδιο του μήνα
Οι τροφές που... ομορφαίνουν
Πως διαλέγεις κουρτίνες
Διαιτητικές συνταγές με αγγούρι
Oι 20 νέες έρευνες για την καύση του λίπους
Τα κατάλληλα γυαλιά για κάθε σχήμα προσώπου
Ιατρικά προβλήματα του Φθινοπώρου
Ποια μέρα γεννήθηκες; Δες τι σημαίνει
Ευκολο σούσι για αρχαριες
Κορμός λευκός μωσαϊκό