Γλάσα και κρέμες διακόσμησης

Αμυγδαλόπαστα

Τι χρειαζόμαστε: 225γρ. αμύγδαλα στο μούλτι 115γρ. ζάχαρη 115γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη 1 κ.γ. χυμό λεμονιού λίγο άρωμα αμύγδαλου 1 μικρό αυγό ή 1 μέτριο ασπράδι χρώμα ζαχαροπλαστικής (εάν θέλετε) Πώς το κάνουμε: Ανακατέψτε τα αμύγδαλα τη ζάχαρη και...

Βουτυρόκρεμα γάλακτος

Τι χρειαζόμαστε: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ) 350 γραμμαρια βούτυρο γάλακτος (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου 1 βανίλια Πώς το κάνουμε: Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, απλώς αναμειγνύουμε τα υλικά μέχρι να δέσουν.    

Βουτυρόκρεμα με γεύση καρύδας

Τι χρειαζόμαστε: ½ κούπα βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου ½ κούπα μαργαρίνη 3 κούπες άχνη 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας (ή 2 κάψουλες βανιλίνης) 2 κ.σ. γάλα 1 σακουλάκι τριμμένη καρύδα (γύρω στα 180γρ. είναι συνήθως) Πώς το κάνουμε: Χτυπάμε στο μίξερ τη...

Γλάσο άσπρο στο χέρι

Τι χρειαζόμαστε: 370 γραμ. άχνη 2 ασπράδια απο αυγά 2 κ.γ. χυμό λεμονιού 1 βανίλια Πώς το κάνουμε: Τα ανακατέυουμε την άχνη, με την βανίλια και τα ασπράδια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένα. Προσθέτουμε και τα 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού...

Γλάσο βανίλιας

Τι χρειαζόμαστε: βανίλια γλυκό (υποβρύχιο) Πώς το κάνουμε: Bάλτε σε μπεν μαρί βανίλια γλυκό (υποβρύχιο) και λιώστε το. Bουτήξτε στο γλάσο ή περιχύστε το εκάστοτε γλύκισμα.    

Γλάσο για muffins

Τι χρειαζόμαστε: 250 γραμ. άχνη 3 Κουταλιές κακάο σκόνη 1 Βανίλια 6 Κουταλιές λάδι 6 Κουταλιές νερό Πώς το κάνουμε: Ζεσταίνουμε ελαφρώς τα λάδι με το νερό και τα ανακατέυουμε όλα τα υλικά μαζί, με μια κουτάλα. Μόλις βγάλουμε τα muffins ζεστά-ζεστά απο τον...

Γλάσο για μπισκότα

Τι χρειαζόμαστε: 3 κ.σ. ζεστό νερό 2 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη Πώς το κάνουμε: Βάζουμε σε μπολ το νερό και προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη μέχρι να γίνει πηχτό ώστε να απλώνεται. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα για να γίνει πιο κρεμώδης. Το βάζουμε σε κορνέ και...

Γλάσο ζαχαρόπαστας

Τι χρειαζόμαστε: 1 ασπράδι 1 κ.σ. γλυκόζη ελαφρώς ζεσταμένη 3 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη Πώς το κάνουμε: Βάλτε το ασπράδι και τη γλυκόζη σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα. Προσθέστε την άχνη και ανακατέψτε με μια σπάτουλα, κάνοντας κοφτές κινήσεις, μέχρι να...

Γλάσο λεμονιού

Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα ζάχαρη άχνη 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού 2 κουταλιές χυμό λεμονιού Πώς το κάνουμε: Τα ανακατεύετε όλα σε ένα μπωλ με ένα σύρμα.    

Γλάσο νουτέλας για επικάλυψη ή γέμιση κέικ

Τι χρειαζόμαστε: 1 μέτριο βάζο nutella 100-150 ml κρέμα γάλακτος Πώς το κάνουμε: Βάζω σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράσει και βάζω μέσα το βαζάκι της νουτέλας. Προσθέτω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας πολύ πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές παχύρρευστο...
1 | 2 | 3 >>